
Medaus pyragas
Labai skanus savo gamybos medutis, o ir paruošti užtruksit 30 min.
Ingredientai
KREMUI
Gaminame
- Medų įdedame į puodą aukštais kraštais. Kaitinam ant mažos ugnies kol ištirpsta, tuomet įberiam sodą ir maišome 1-2 min kol gražiai paruduos. Nuimame puodą nuo kaitlentės.
- Tuomet įdedame sviestą ir maišome kol ištirps. Paliekame atvėsti.
- Atskirame indelyje gerai išplakame kiaušinius. Plakant (~5min) po truputį supilame cukrų. Įberiame druskos. Masė turi gautis puri.
- Į gautą kiaušinių masę įpilame ištirpintą ir atvėsusią medaus masę. Beriame persijotus miltus ir išmaišome.
- Pusė gautos masės paskirstome ant silikoninio padėklo arba kepimo popieriaus. Išlyginame per visą perimetrą.
Kepame 160° C 6-8 min - Iškepusius lakštus reikia padalinti į 4 dalis. Galite ir į 2 ar 8, viskas priklauso nuo to, kiek norite sluoksnių.
- Gražiai su peiliuku nupjauname/palyginame lakštų kraštus. Nupjautus tešlos gabaliukus sumalsim ir papuošim pyragą.
- Pasiruošiame kremą iš grietinės ir cukraus pudros. Išmaišome.
- Toliau sloksniuojame. Imame tešlos lakštą,tepam kremą,lakštas,kremas ir t.t.Į pabaigą kremu ištepame viršų ir šonus,o tuomet apibarstome pasiruoštais trupiniais.
- Palaikome šaldytuve 3-4 val ir skanaujame.