Pietūs

Lęšių-morkų-pomidorų tyrelė

lesiu morku pomidoru tyrele

Lęšių-morkų-pomidorų tyrelė

Prep time: 5 minutesCook time: 20 minutes

Lęšiuose gausu angliavandenių, kurie suteikia sotumo jausmą ir energiją. Lęšiuose net 60% baltymų. Tai puiki alternatyva mėsos produktams.
Lęšiai taip pat turtingi geležies, cinku, manganu, selenu, jodu, fluoru ir fosforu. Šiame produkte taip pat nemažai vitaminų. Lęšiuose yra B grupės vitaminų, taip pat A, Е, РР.

Ingredientai

Gaminame

  1. Morką nulupame, nuplauname ir supjaustome mažais gabaliukais. Užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame 5 min. Sudedame nuplautą, papjaustytą pomidorą be odelės, verdame dar 5 min.
  2. Kol verda daržovės, išverdame lęšius pagal instrukciją ant pakuotės.
  3. Išvirusias daržoves išimame, sumaišome su lęšiais ir viską sutriname su maisto smulkintuvu. Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi arba sviestu.

You may also like...