Desertai

Medaus pyragas

Medaus pyragas

Prep time: 30 minutesCook time: 8 minutes

Labai skanus savo gamybos medutis, o ir paruošti užtruksit 30 min.

Ingredientai

  • KREMUI

Gaminame

  1. Medų įdedame į puodą aukštais kraštais. Kaitinam ant mažos ugnies kol ištirpsta, tuomet įberiam sodą ir maišome 1-2 min kol gražiai paruduos. Nuimame puodą nuo kaitlentės.
  2. Tuomet įdedame sviestą ir maišome kol ištirps. Paliekame atvėsti.
  3. Atskirame indelyje gerai išplakame kiaušinius. Plakant (~5min) po truputį supilame cukrų. Įberiame druskos. Masė turi gautis puri.
  4. Į gautą kiaušinių masę įpilame ištirpintą ir atvėsusią medaus masę. Beriame persijotus miltus ir išmaišome.
  5. Pusė gautos masės paskirstome ant silikoninio padėklo arba kepimo popieriaus. Išlyginame per visą perimetrą.
    Kepame 160° C 6-8 min
  6. Iškepusius lakštus reikia padalinti į 4 dalis. Galite ir į 2 ar 8, viskas priklauso nuo to, kiek norite sluoksnių.
  7. Gražiai su peiliuku nupjauname/palyginame lakštų kraštus. Nupjautus tešlos gabaliukus sumalsim ir papuošim pyragą.
  8. Pasiruošiame kremą iš grietinės ir cukraus pudros. Išmaišome.
  9. Toliau sloksniuojame. Imame tešlos lakštą,tepam kremą,lakštas,kremas ir t.t.Į pabaigą kremu ištepame viršų ir šonus,o tuomet apibarstome pasiruoštais trupiniais.
  10. Palaikome šaldytuve 3-4 val ir skanaujame.

You may also like...