Pietūs

Avinžirnių sriuba

avinzirniu sriuba

Avinžirnių sriuba

Prep time: 10 minutesCook time: 45 minutes

Apie avinžirnių naudą turbūt girdėjot. Juose gausu baltymų, skaidulų, vitaminų. Daugiausia folio rūgšties, gausu geležies ir kalio.

Ingredientai

Gaminame

  1. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Pakepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol pagels. Tuomet išimame iš keptuvės ir apibarstome paprika.
  2. Užviriname vandenį, įmetame sultinio kubelį ir išmirkytus avinžirnius. Avinžirniai verda 40 min.
  3. Po 20 min beriame susmulkintas bulves ir sutarkuotas morkas. Verdame 20 min.
  4. Kai avinžirniai išverda, sudedame apkeptus svogūnus ir paverdame dar ~5 min.
    Įberiame druskos/pipirus.

You may also like...