Burokėlių sriuba su jautiena
Burokėliuose yra gausybė naudingų elementų – geležies, kalcio, vitaminų A, C, B6, magnio, vario, antioksidantų, folio rūgšties.
Ingredientai
Gaminame
- Mėsą nuplauname, dedame į puodą ir užpilame vandeniu tiek, kad apsemtų.
- Pradėjus virti po 5 min nuovirą nupilame, mėsą dar kartą nuplauname ir verdame ~1 val.
- Kitame puode užviriname vandenį ir sudedame gabalėliais supjaustytą burokėlį, už kelių minučių sudedame bulvę, morką ir verdame ant silpnos ugnies ~ 15 min.
- Nuplauname, nulupame ir išimame sėklas iš obuolio, dedame į puodą su daržovėmis ir verdame dar 3-4 min.
- Sriubai baigiant virti, įdedame išvirtą jautieną ir sublenderiuojame.