
Lęšių-morkų-pomidorų tyrelė
Lęšiuose gausu angliavandenių, kurie suteikia sotumo jausmą ir energiją. Lęšiuose net 60% baltymų. Tai puiki alternatyva mėsos produktams.
Lęšiai taip pat turtingi geležies, cinku, manganu, selenu, jodu, fluoru ir fosforu. Šiame produkte taip pat nemažai vitaminų. Lęšiuose yra B grupės vitaminų, taip pat A, Е, РР.
Ingredientai
Gaminame
- Morką nulupame, nuplauname ir supjaustome mažais gabaliukais. Užpilame nedideliu kiekiu vandens ir verdame 5 min. Sudedame nuplautą, papjaustytą pomidorą be odelės, verdame dar 5 min.
- Kol verda daržovės, išverdame lęšius pagal instrukciją ant pakuotės.
- Išvirusias daržoves išimame, sumaišome su lęšiais ir viską sutriname su maisto smulkintuvu. Pagardiname ypač tyru alyvuogių aliejumi arba sviestu.