Pastarnokų blynai su vaisių tyrele
Orai atvėso, o sirgimų daugėja. Tad šį kartą patiekalas persišaldžiusiems ir nusilpusiems vaikams. Patiekalas lengvas ir vertingas.
Ingredientai
Gaminame
- Pastarnokus nuplauname, nulupame, supjaustome kubeliais.
- Įkaitiname paruoštą sultinį (aš naudoju ekologiškus kubelius) ir sudedame pastarnokus. Verdame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, ~30min.
- Tuomet nupilame sultinį. Rankiniu plaktuvu sutriname pastarnokus su sviestu, druska.
- Tyrę truputį atvėsiname. Tada įmušame kiaušinį ir beriame tiek miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
- Kepame įkaitintoje su trupučiu aliejumi keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai pageltonuos.
- Blynelius tiekite su vaisių tyrele.
- ❗️ Kad smagiau būtų valgyti, blynelius galite išpjauti, pvz. žvaigždutes