
Varškės apkepas be miltų
Visokių varškės apkepų teko gaminti ir ragauti, o šiandien pusryčiams išmėginau naują receptą, nesitikėjau, kad gausis kažkas wow, bet kai iškepėm, sakyčiau, dabar bus mūsų favoritas ❤️
Ingredientai
Gaminame
- Manų kruopas pilame į dubenėlį ir užpilame pienu.
- Kol manai brinksta, įmušame kiaušinių trynius į dubenį ir plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
- Į gautą masę įdedame varškę. Išmaišome ir smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, o galite ir netrinti, kaip kam patinka.
- Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas.
- Kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus ir lėtai juos įmaišome į varškės masę.
- Paruoštą masę pilame į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje ~45 min. Ar iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. - Iškepus, išimame iš orkaitės ir kelias minutes palaukiam, kol sutvirtės.